Twee campings in Limburg ontruimd om dreigende wateroverlast

Gepubliceerd op 18 mei 2024 om 11:22

In de gemeente Gulpen-Wittem worden vanwege dreigende wateroverlast twee campings zaterdagochtend ontruimd. Dat meldt de Veiligheidsregio Zuid-Limburg. Op de campings verblijven zo'n 186 mensen. Zij zijn met bussen naar een hotel gebracht.

Beeld: Veiligheidsregio Zuid-Limburg - Tekst: Nieuwsredactie

Ongeveer 58 gasten van camping De Gele Anemoon en 128 gasten van camping De Gronselenput bij Etenaken moesten hun kampeerplekken verlaten. Onder meer de toegangsweg naar beide campings is onbegaanbaar geworden. De Veiligheidsregio Zuid-Limburg roept mensen op om de omgeving te mijden en hulpdiensten de ruimte te geven.

Beide campings, die aan de oever van de rivier de Geul liggen, waren goed bezet voor het pinksterweekend. Een medewerker van De Gele Anemoon vertelt dat de gasten daar inmiddels weg zijn, met achterlating van hun tenten, campers en caravans. De camping probeert in contact te komen met gasten die zaterdag zouden arriveren om te vertellen dat ze niet kunnen komen.

De waterstanden in Zuid-Limburg staan onder druk vanwege wateroverlast in de Belgische Voerstreek. In het Nederlandse Slenaken was er daardoor rond middernacht ook sprake enige overlast, maar die leidde niet tot grote problemen.