Persoon komt op Schiphol in draaiende vliegtuigmotor en overlijdt

Gepubliceerd op 29 mei 2024 om 17:57

Op een platform van Schiphol is woensdagmiddag een persoon in een draaiende vliegtuigmotor terechtgekomen en overleden, meldt de Koninklijke Marechaussee. De marechaussee doet onderzoek naar de gebeurtenis.

Tekst: Nieuwsredactie

"Er is vandaag een afschuwelijk incident geweest, waarbij een persoon in een vliegtuigmotor is beland", meldt een woordvoerder van Schiphol. "Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden en we hebben zorg voor de passagiers en collega's die dit hebben gezien."

Het gaat om een toestel van KLM met bestemming Billund in Denemarken, meldt de luchtvaartmaatschappij. Het toestel, een Embraer 190 met vluchtnummer KL1341, zou om 14.25 uur vertrekken, stelt de website van Schiphol.

Alle passagiers en medewerkers van de betreffende vlucht zijn van boord gegaan en worden opgevangen, meldt de marechaussee. Voor passagiers is slachtofferhulp beschikbaar. Ook medewerkers van de luchthaven en hulpverleners kunnen hiervan gebruikmaken.

De hulp wordt aangeboden op een plek op de luchthaven, zegt een woordvoerder van de marechaussee. Daarnaast kunnen de passagiers ook "belangrijke getuigen" zijn. "Ze kunnen ons mogelijk helpen in het onderzoek."

Ook de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) is met drie medewerkers op Schiphol om onderzoek te doen.

Het ongeval heeft vooralsnog geen gevolgen voor de vliegbewegingen van en naar de luchthaven, laat een woordvoerder van de Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) weten.

Demissionair minister Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) heeft ook gereageerd op het ongeval. "Verschrikkelijk nieuws", schrijft Harbers op X. "Mijn medeleven gaat uit naar de nabestaanden van het slachtoffer en de mensen die getuige waren van het ongeval."