Winkelketen Game Mania zoekt naar koper vanwege financiële problemen

Gepubliceerd op 20 juni 2024 om 23:32

Game Mania heeft uitstel van betaling aangevraagd vanwege financiële problemen. De gamewinkelketen is op zoek naar een koper. De winkels blijven wel open.

Beeld: Jessy/NL nieuws - Tekst: Nieuwsredactie

"Deze moeilijke beslissing komt voort uit de noodzaak het bedrijf sneller aan te passen aan de veranderende markt", meldt Game Mania donderdag. Daarbij wijst de winkelketen naar de snelle digitalisering in de videogamesindustrie en de sterke concurrentie tussen winkelketens. Ook zorgden de forse kostenstijgingen voor extra druk op de financiële resultaten.

Moederbedrijf Heroik heeft bij de ondernemingsrechtbank in Antwerpen een soort uitstel van betaling aangevraagd. De rechter wees dat verzoek toe. Daarmee is Game Mania tijdelijk beschermd tegen schuldeisers en heeft het drie maanden om een koper te vinden. Het bedrijf heeft niet bekend gemaakt hoe hoog de schuld is.

Game Mania is gespecialiseerd in videogames en bordspellen. Het bedrijf heeft 21 winkels in Nederland en 14 in België. Er werken 165 mensen bij het bedrijf, waarvan het hoofdkantoor in Antwerpen staat. De winkels en webwinkel blijven open tijdens de zoektocht naar een koper.