⚠️Meestgezochte crimineel Ridouan Taghi aangehouden in Dubai

Gepubliceerd op 16 december 2019 om 17:00

De politie in Dubai heeft vandaag de meestgezochte crimineel van Nederland aangehouden: de 41-jarige Ridouan Taghi. Hij is in een woning gearresteerd.

Het nieuws is zojuist door het Openbaar Ministerie (OM) bekendgemaakt. Zijn aanhouding gebeurde in nauwe samenwerking met de Nederlandse politie en het Openbaar Ministerie (OM).

Taghi wordt beschouwd als de gevaarlijkste en meest gezochte crimineel van Nederland. 

 

Verschillende moorden

Ridouan Taghi werd internationaal gezocht en stond op nationale en internationale opsporingslijsten. Hij wordt onder meer verdacht van betrokkenheid – als opdrachtgever – bij verschillende moorden.

Voor informatie die zou zorgen voor de aanhouding van Ridouan Taghi. was vorig jaar een beloning van 100.000 euro uitgeloofd.

'Veel waardering'

"Ik spreek enorm veel waardering uit voor de professionele werkwijze van onze collega’s en die in Dubai", zegt korpschef Erik Akerboom,

De arrestatie van Taghi is voor Nederland van groot belang, zegt Akerboom. "Met hun criminele activiteiten vormen T. en zijn handlangers een bedreiging voor de rechtsstaat. Het is er ons als politie alles aan gelegen de rechtsstaat te beschermen en bedreigingen weg te nemen."

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.