Politie zoekt met drones naar lichaam vermiste surfer bij Scheveningen

Gepubliceerd op 21 mei 2020 om 11:45

De politie zoekt donderdag met drones boven zee naar het lichaam van de vermiste 23-jarige surfer uit Delft, die vorige week maandag om het leven kwam in de zee bij Scheveningen. De agenten worden bijgestaan door een team van Search and Rescue-Nederland (SAR).
Al ruim een week zoeken hulpdiensten naar de surfer. Zijn lichaam werd vorige week dinsdag nog op zee gezien, maar het dreef weg voordat het geborgen kon worden.
De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) staakte vrijdag definitief de zoektocht, nadat het gebied waar het lichaam kon drijven tevergeefs helemaal was afgezocht.

De politie vroeg zondag om hulp bij het zoeken naar de surfplank van de man. De locatie hiervan zou nieuwe aanwijzingen kunnen geven over de plek waar het lichaam zou kunnen zijn.
Vorige week maandag kwamen naast de 23-jarige man uit Delft nog vier andere watersporters om het leven in de zee bij Scheveningen. De lichamen van dit viertal zijn inmiddels geborgen. Eén persoon overleefde het drama en is na een ziekenhuisopname weer thuis.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.