OM eist vijftienjaar cel en TBS tegen Jos B.

Gepubliceerd op 8 oktober 2020 om 18:03

Het Openbare Ministerie (OM) heeft vandaag hun eis verteld tegen over Jos B. de verdachte in de on opgeloste zaak van de moord Nicky Verstappen. Jos B. wordt vervolgd voor ontvoering, misbruik en doodslag. Het OM heeft vijftienjaar cel en TBS geëist tegen Jos B.

Beeld: NL nieuws | Door: Jessy | Binnenland 

''De dader kan niemand anders dan B. zijn'' aldus het OM. Het Om geloofd niets van de woorden van B. Jos B. zei eerder dat hij Nicky dood had gevonden maar dacht wel aan politie bellen maar volgens B. zal niemand hem geloven. "Jos B. is dader van een zedenfeit. Hij is Nicky's lichaam binnengedrongen." aldus het OM vanmorgen.

DNA van B.

Op verschillende kledingstukken waaronder het ondergoed en broek is DNA gevonden van Jos B. Hij geeft hier voor de reden: ''Ik wou weten of het jongentje nog leeft.'' De rechtbank vraagt zich af hoe het mogelijk is hoe B. zijn DNA op zijn onderbroek zit.

Familie Nicky oog in oog

De moeder en de zus van Nicky keken B. recht in ze ogen aan toen ze eindelijk na al die jarig wat mochten zeggen. ''We gaan niet op vakantie en feestdagen bestaan niet'' aldus de moeder van Nicky. En zijn zus zei:  ''Voor mij ben je geen mens maar een monster.''

Wanneer de rechtbank een uitspraak gaat doen is onbekend.