Vier gewonden door aanvaring pont en binnenvaartschip in Amsterdam

Gepubliceerd op 20 november 2020 om 22:00

Bij een aanvaring tussen een pont van vervoerbedrijf GVB en een binnenvaartschip op het IJ achter het Centraal Station in Amsterdam zijn vrijdagavond vier gewonden gevallen. Op videobeelden die via Twitter worden gedeeld is te zien dat de pont een stuk stuk meegesleurd werd.

Beeld: NL nieuws | Binnenland

Rond 19.05 uur vond de aanvaring tussen de pont, die onderweg was naar het station, en het schip plaats. Volgens een woordvoerder zijn twee personen met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Twee personen worden ter plaatse door de ambulance nagekeken. ,,Een vrouw had bloed op haar voorhoofd, maar was nog wel bij kennis. Meerdere mensen werden geholpen door ambulancepersoneel en hadden isoleerdekens om zich heen geslagen”, vertelt verslaggever Peter Winterman, die rond 19.30 uur uit het station liep.

Of het om reizigers van de pont gaat, is niet bekend. Iemand die op de pont zat laat weten dat beide boten nog konden varen. ,,De pont is in ieder geval veilig aan de overkant gekomen. Vrij enerverende pontrit op deze manier.” Op foto's is de schade aan de pont te zien.