Veel websites wereldwijd onbereikbaar, oorzaak storing

Gepubliceerd op 22 juli 2021 om 18:31

Tientallen nationale en internationale websites ondervinden donderdagavond problemen. Niet alleen sites van onder meer de politie, NS, Albert Heijn en het AD, maar ook diensten van de Rabobank en ABN AMRO zijn lastig bereikbaar.

Foto: NL nieuws

Het gaat om websites van onder meer media, banken en organisaties. Ook sites van DPG Media, waaronder NU.nl en die van de Volkskrant en veel regionale titels, lijken minder goed bereikbaar dan normaal. Verder kampen de websites van Zalando, Funda en Airbnb met problemen.

Daarnaast zijn sommige buitenlandse websites niet of slecht te bereiken. De storing treft onder meer FedEx, UPS en Amazon. Ook zou het Amerikaanse alarmnummer 911 er grotendeels uit liggen langs de westkust.

De problemen worden waarschijnlijk veroorzaakt door een storing bij het internetbedrijf Akamai, dat er normaal gesproken voor zorgt dat websites bereikbaar zijn voor mensen wereldwijd. Op de statuspagina van het bedrijf wordt melding gemaakt van een storing: "We onderzoeken het probleem."

Een maand geleden vond een vergelijkbare storing plaats bij het bedrijf Fastly, waardoor eveneens veel sites een tijdlang onbereikbaar waren.