Politie houdt 19-jarige man uit Hilversum aan voor opgepakt voor fatale mishandeling op Mallorca

Gepubliceerd op 4 augustus 2021 om 11:21

Er is een eerste verdachte opgepakt voor de fatale mishandeling van de 27-jarige Carlo op Mallorca vorige maand. Het Openbaar Ministerie (OM) meldt dat een 19-jarige man uit Hilversum woensdagochtend is aangehouden. Hij zou Carlo en nog een ander slachtoffer tegen het hoofd hebben geschopt.

De opgepakte Hilversummer wordt ervan verdacht in de vroege ochtend van 14 juli bij twee verschillende mishandelingen in badplaats El Arenal betrokken te zijn geweest. Daarbij zou hij twee personen op en tegen hun hoofd hebben geschopt. Een van hen was Carlo uit Waddinxeen, die een paar dagen later aan zijn zware verwondingen overleed.

De verdenking van tweemaal doodslag is volgens het OM deels gebaseerd op bevindingen van de Spaanse politie en deels op onderzoek door justitie in Nederland. Inmiddels hebben elf Nederlanders een verklaring afgelegd. Acht van hen hebben zelf ook aangifte hebben gedaan omdat zij geschopt of geslagen zouden zijn.

 

Het OM benadrukt dat het onderzoek naar de mishandelingen op Mallorca nog in volle gang is. Justitie bekijkt onder meer wat de exacte rol is van andere betrokkenen. Op basis van camerabeelden probeert de politie hun identiteit te achterhalen. Getuigen worden dringend verzocht om zich te melden, via telefoonnummer 0900-8844, of anoniem via 0800-7000.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.