Jongen (13) uit Syrië alleen aangetroffen op station Tilburg

Gepubliceerd op 20 september 2021 om 14:55

Een jongen van 13 uit Syrië is gisteravond in z'n eentje aangetroffen op station Tilburg. Medewerkers van NS Veiligheid & Service vingen hem op, zo meldt het Facebookaccount van de NS, waarna hij is overgedragen aan de politie.

Foto: NL nieuws

De jongen liep op het station naar NS-medewerkers bij de Albert Heijn To Go, schrijven medewerkers in het Facebookbericht. "Hij begon tegen de arm van een van ons te huilen."

Het jongetje maakte volgens de medewerkers een bange indruk. "Dus probeerden we hem zo goed mogelijk gerust te stellen."

Vanwege de taalbarrière konden ze niet met hem praten, maar een Arabisch sprekende vrouw bood hulp en wist de medewerkers te vertellen 'dat het jongetje pas 13 jaar oud was en helemaal alleen vanuit Syrië naar Nederland was gekomen'. Tussen zijn spullen zat een document met persoonsgegevens.

Voordat hij voor verdere zorg werd overgedragen aan de Tilburgse politie, hebben de NS-medewerkers hem nog eten en drinken gegeven. Ook zijn ze op zijn verzoek nog op de foto gegaan, waarna met een 'boks' afscheid werd genomen.

Het jongetje is vervolgens door de politie overgedragen aan de vreemdelingenpolitie. Die stuurt hem naar een opvanglocatie en hij gaat de asielprocedure in, vertelt een woordvoerder van de politie.