Rutte extra zwaar beveiligd na signalen van mogelijke aanslag of ontvoering

Gepubliceerd op 27 september 2021 om 08:27

Demissionair premier Mark Rutte heeft zware beveiliging gekregen na signalen dat hij mogelijk doelwit is van een aanslag of ontvoering. De minister-president wordt extra beveiligd door speciaal getrainde politiemensen van de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging. De dreiging komt uit de hoek van de georganiseerde misdaad.

Foto: NL nieuws, Rutte staat de pers te hoort na de wekelijkse ministerraad

Dat bevestigen bronnen het AD na berichtgeving in de Telegraaf vanmorgen. Volgens een ingewijde zijn zogenoemde ‘spotters’ in de omgeving van de VVD-leider gesignaleerd. Het zou daarbij gaan om verdachte personen die zijn gelieerd aan de Mocro-maffia. De informatie dat er een mogelijke aanslag op handen zou zijn is begin deze maand binnen gekomen, stellen bronnen aan deze site. ,,Die informatie nemen we zeer serieus,” stelt de bron, die er vanuit gaat dat een groepering uit de georganiseerde misdaad achter de dreiging schuil gaat.

Een woordvoerder van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie, formeel verantwoordelijk voor het onderzoek naar de dreiging in de richting van de minister-president, onthoudt zich van commentaar. Ook de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) wil niet ingaan op de verscherpte beveiliging van Rutte. 
'Over veiligheidssituaties en beveiligingsmaatregelen doen we nimmer uitlatingen', aldus een woordvoerder van de RVD. Ook de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid doet desgevraagd geen mededelingen.