Overvaller Fred van Leer moet 3 jaar de cel in

Gepubliceerd op 5 oktober 2021 om 13:17

Voor de mislukte op Fred van Leer in zijn Rotterdamse woning is de 23-jarige Oualid S. (23) dinsdag veroordeeld tot drie jaar cel. Zo besliste de rechtbank in Rotterdam.

Foto: NL nieuws, rechtbank Rotterdam

Hoewel de bekende stylist met enkele rake trappen voorkwam dat de daders zijn huis binnen konden dringen, maakte dat verdachte S. volgens de rechters niet minder schuldig. Zij achtten hem schuldig aan diefstal met geweld, bedreiging en vuurwapenbezit. ,,Een zeer bedreigend en beangstigend incident’’, oordeelden zij.

Twee overvallers belden op 18 november vorig jaar aan bij de woning van Van Leer. Zij waren verkleed als PostNL-bezorgers en hadden een pakket bij zich. Ondanks zijn argwaan deed hij toch de deur open, omdat de grote doos wellicht voor zijn buren bestemd was. 

Zijn ‘rare gevoel’ bleek direct gegrond toen de eerste bezorger dichterbij kwam en een pruik bleek te dragen. Van Leer deelde direct schoppen uit.  ,,Ik dacht letterlijk: de dood of de gladiolen. Ik trapte. Overal waar ik ’m kon raken. Ik voelde me krachtig, sterk. De paniek kwam pas later’’, had de BN’er bij de politie gezegd. 

De eerste overvaller trok nog een vuurwapen, maar viel achterover en nam de tweede nepbezorger mee in zijn val. Daarna vluchtten ze, maar lieten in hun paniek een schoen en doorgeladen vuurwapen achter. Op basis van dna in de schoen kwam de politie bij Oualid S. uit Amsterdam uit. Ook was zijn dna gevonden op een scooter waarop de daders waren gevlucht. 

De tweede dader is altijd spoorloos gebleven, mede doordat S. met klem ontkende dat hij iets met de overval te maken had én bang zou zijn voor represailles. Volgens hem leende hij wel vaker kleding uit en verklaarde dat zijn dna in de schoen. ,,Ik héb het niet gedaan’', zei hij twee weken geleden nog tijdens de rechtszaak.

De rechters dachten daar duidelijk anders over. Fred van Leer was net als tijdens het proces niet naar de rechtbank in zijn eigen woonplaats gekomen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.