37-jarige Utrechter doodgeschoten bij Café, politie weet wie verdachte is

Gepubliceerd op 10 oktober 2021 om 10:54

Bij een schietincident voor Café De Plak aan de Vleutenseweg in Utrecht is zaterdagavond een man overleden. Het gaat om een 37-jarige Utrechter. Er zou mogelijk nóg een slachtoffer zijn, hij of zij is waarschijnlijk op eigen kracht naar het ziekenhuis gegaan. De dader is nog voortvluchtig.

Beeld: NL nieuws, beeld ter illustratie 

De politie kent de identiteit van de verdachte op basis van getuigenverklaringen. Een traumahelikopter was onderweg naar het slachtoffer die er volgens een woordvoerder van de politie Midden-Nederland ernstig aan toe was. Reanimatie mocht niet meer baten. De toedracht van de dodelijke schietpartij is nog niet duidelijk.

De politie vermoedt dat de aanleiding voor de schietpartij, die rond 19.40 uur uur gebeurde, een conflict tussen één van de slachtoffers en de dader was. Volgens omstanders ontstond de ruzie in het café. De schietpartij vond buiten plaats.  De schutter ging er meteen vandoor, in welke richting is onbekend.

De politiehelikopter cirkelde urenlang boven het gebied. Agenten zetten een steeds groter gebied af. De politie roept ooggetuigen op om informatie te delen.