Fatale steekpartij Den Bosch online gestreamd, hond 8 keer met mes gestoken

Gepubliceerd op 24 oktober 2021 om 11:19

De fatale steekpartij in Den Bosch waarbij zaterdagavond een twintigjarige vrouw kwam te overlijden, was live te volgen op Instagram. Ook worden er via sociale media "zeer heftige beelden" verspreid die vermoedelijk door de 21-jarige verdachte zijn geüpload, vertelt een woordvoerder van de politie zondagochtend aan Omroep Brabant.

Beeld: NL nieuws, beeld ter illustratie 

"Het lijkt erop dat de beelden door de verdachte zijn gedeeld", aldus een woordvoerder. Het is nog niet duidelijk of de vrouw uit Den Bosch de beelden ook zelf heeft gemaakt.

De politie heeft al het beeldmateriaal al in haar bezit en roept mensen op om de beelden niet meer te delen met elkaar. "Wat zou jij ervan vinden als dit jouw zus of vriendin was?", meld Omroep Brabant.

De vrouw uit Den Bosch kon zaterdagavond al worden opgepakt. Hulpdiensten arriveerden te laat om het twintigjarige slachtoffer te helpen. De vrouw was de woning van de steekpartij ontvlucht en had bij buren aangeklopt om hulp, maar kwam daar te overlijden.

Ook een hond, mannelijke Foxterriër, werd flink toegetakeld en moest met spoed naar een dierenziekenhuis in Waalwijk worden gebracht. De dierenambulance meldt in gesprek met de regionale omroep dat de hond acht keer was gestoken en de verwondingen over zijn hele lichaam werden aangetroffen.

Het is onduidelijk of de hond de messteken zal overleven. Volgens Omroep Brabant is het dier geopereerd en is zijn situatie nu stabiel, maar houden dierenartsen er rekening mee dat hij alsnog kan komen te overlijden. Het is nog niet duidelijk wie de eigenaar is van de hond.