14-jarige jongen overleden door koolmonoxide in Den Haag, zes andere naar ziekenhuis

Gepubliceerd op 30 oktober 2021 om 18:43

Een 14-jarige jongen uit Den Haag is vanmiddag overleden nadat hij was gevonden in een woning met een hoge concentratie koolmonoxide. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht en is daar overleden, meldt de politie.

Beeld: NL nieuws, een koolmonoxide melder

De politie kreeg rond 14.00 uur een melding dat er in een huis aan de Melis Stokelaan iemand onwel was. Ook gingen er CO-melders af. Uit metingen van de brandweer bleek dat er een hoge concentratie koolmonoxide aanwezig was. Ook in twee andere huizen werd koolmonoxide gevonden.

Het 14-jarige slachtoffer en een andere bewoner werden direct vervoerd naar het ziekenhuis. Ook vijf agenten die de woningen hadden ontruimd en koolmonoxide hadden ingeademd, zijn naar het ziekenhuis gebracht. Zij konden na controle verder met hun werk. Volgens een woordvoerder van de politie ligt de andere bewoner nog in het ziekenhuis. De woordvoerder kon niet zeggen of het slachtoffer in levensgevaar is.

De drie woningen zijn geventileerd en na nieuwe metingen bleek het gevaar geweken. Volgens de politie is het nog onduidelijk wat de hoge concentratie koolmonoxide heeft veroorzaakt. Forensisch specialisten doen nog onderzoek.