A2 vrijgegeven na dreigincident rond misdaadjournalist John van den Heuvel

Gepubliceerd op 6 januari 2022 om 16:24

De A2 tussen Breukelen en Maarssen was donderdag rond 13.00 uur tijdelijk in beide richtingen afgesloten vanwege een politieactie, meldt Rijkswaterstaat. Een dreigende situatie rond misdaadjournalist John van den Heuvel was de reden voor de afsluiting van de A2. Dat meld de misdaadjournalist tegen over het AD.

Beeld: Talpa Network

De A2 werd rond 14.25 uur ter hoogte van Maarssen weer in beide rijrichtingen vrijgegeven. Volgens de politie was er sprake van een "verdachte situatie", maar een woordvoerder kon niet ingaan op waar het korps voor vreesde.

Het AD en Het Parool melden op basis van getuigen dat het hoofdgebouw van de Landelijke Eenheid in Driebergen momenteel extra beveiligd is. Voor de deur van het pand zouden zwaarbewapende agenten met automatische vuurwapens en kogelwerende vesten staan.

Volgens de Amsterdamse omroep AT5 ging het om een politieachtervolging die om 12.30 uur in de buurt van Amsterdam was begonnen. Daarbij werd een helikopter van de politie ingezet die tot aan Utrecht meevloog.

Veiligheidsregio Utrecht schrijft over een onderzoek naar een auto waarvoor ook de brandweer is opgeroepen.

Automobilisten melden via sociale media dat er veel politievoertuigen aanwezig zijn. 

John van den Heuvel

De beveiligers waarmee de misdaadjournalist op pad was, hebben direct na het incident het zogeheten voorzorgsprotocol in gang gezet, zegt Van den Heuvel. Daarop zijn extra veiligheidsmaatregelen getroffen. Volgens politiebronnen werd de misdaadjournalist mogelijk gevolgd. Ook zouden er motorfietsen op de A2 gezien zijn.

Van den Heuvel is met een politiehelikopter naar het hoofdbureau van de Landelijke Eenheid in Driebergen overgebracht, wat op dat moment de meest geschikte locatie was met het oog op de veiligheid.