Stroomstoring legt groot deel van Spijkenisse plat

Gepubliceerd op 6 januari 2022 om 12:08
Een groot deel van Spijkenisse zit donderdagochtend sinds 9 uur zonder stroom. Volgens netwerkbeheerder Stedin gaat het om bijna 17 duizend huishoudens en bedrijven. De storing kan nog tot 14:00 uur duren, meldt de brandweer.

Beeld: 112-Rijnmond

De stroomstoring ontstond vlak voor 9:00 uur vanwege een brand in de kelder van een hoogspanningsstation aan de Aldebaranstraat in de wijk Sterrenkwartier. Volgens de brandweer werd in eerste instantie rook op het hoogspanningsnet gezien, waarna een elektrakast in het station vlam vatte. De brand wordt nog altijd geblust en zorgt voor rookontwikkeling. Mensen hoeven zich volgens de brandweer geen zorgen te maken over de rook, bij overlast wordt geadviseerd ramen en deuren te sluiten.

Door de stroomuitval zijn meerdere liften waar mensen inzitten stil komen te vallen. Verder is de politie ingezet om het verkeer in Spijkenisse in goede banen te leiden. Het metroverkeer heeft geen last van de stroomstoring, net als het Spijkenisse Medisch Centrum, dat gebruik maakte van een noodstroomvoorziening. Inmiddels zit het ziekenhuis, net als bijna duizend andere klanten, weer op het reguliere stroomnet, meldt Stedin in een update om 10:45 uur.

Volgens Stedin zijn monteurs ter plaatse voor onderzoek en om het netwerk zo snel mogelijk te herstellen. Wanneer de storing volledig is opgelost is nog onbekend. Het kan nog wel vier uur duren voordat alle schade aan de elektrakast is hersteld.