Code geel en oranje vanwege storm Corrie

Gepubliceerd op 31 januari 2022 om 05:00

Vanaf dit moment geld er in Nederland code geel voor storm Corrie. Storm Corrie zorgt mogelijk in ons land voor veel windstoten en regenval. In de provincies Noord-Holland, Friesland en het Waddengebied geldt code oranje.

Beeld: NL nieuws

Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hinder van de windstoten ondervinden.

Volgens Weerplaza trekt Corrie maandagochtend over het zuidwestelijk deel van Nederland. In de kustprovincies komen zware windstoten voor van 80 tot 90 kilometer per uur voor, in de kustgebieden tot 100 kilometer per uur en vlak aan zee tot ongeveer 110 kilometer per uur. In de loop van de ochtend komen ook elders in het land zware windstoten voor. 

Diana Woei van Weerplaza: ,,Naar verwachting zal de wind in het oosten van Brabant, Gelderland en Limburg op zijn sterkst zijn in de vroege middag. Daar zijn windvlagen van 75 tot 90 km per uur mogelijk. In de middag neemt de wind in de kuststreken juist langzaam in kracht af.”

Rond de kern van de depressie staat er echter veel minder wind. Volgens de huidige weersverwachting krijgt het noordoosten van het land te maken met het centrum van de depressie. Daarom waait in met name Friesland, Groningen en Drenthe hooguit een matige wind. 

Naast wind zijn er de komende week ook veel buien. Maandag wordt het regionaal kletsnat met ongeveer 10 millimeter regen. Dinsdag regent het vooral in de ochtend. Ook de dagen daarna is de paraplu soms nodig, maar het regent minder dan aan het begin van de week.