Vrouw deed al in 2018 melding van seksueel overschrijdend gedrag binnen The Voice

Gepubliceerd op 18 mei 2022 om 16:29

Een vrouw zegt al in 2018 melding te hebben gemaakt van seksueel overschrijdend gedrag binnen de The voice of Holland, zo meld advocaat Sébas Diekstra aan NU.nl. Dat is zeer opmerkelijk omdat John de Mol altijd heeft gezegd dat hij pas in april 2019 te horen kreeg over misstanden binnen het programma.

Beeld ter illustratie 

Diekstra wil nog niet zeggen wie zich schuldig zou hebben gemaakt aan het overschrijdende gedrag en bij wie de vrouw dit heeft gemeld. Hij kan alleen kwijt dat de vrouw de klacht heeft ingediend bij iemand van de productie van De Mols mediabedrijf Talpa.

Het is onduidelijk of De Mol begin dit jaar loog toen hij in de uitzending van BOOS, waarin de misstanden aan het licht kwamen, beweerde dat hij pas in april 2019 op de hoogte werd gebracht van vermeend seksueel wangedrag binnen de talentenjacht. De Mol was tot en met 2019 verantwoordelijk voor het tv-programma.

Volgens Diekstra kreeg de vrouw na haar klacht te horen "dat zij de zoveelste was in twee jaar tijd". De raadsman laat weten dat hij de vrouw bijstaat en dat zij zich nog beraadt over het doen van aangifte.

De melding van de vrouw is volgens de advocaat "kennelijk begraven, zonder het adequaat op te pakken". Hetzelfde lijkt te zijn gebeurd met de melding van het seksueel overschrijdende gedrag van bandleider Jeroen Rietbergen in april 2019.