Arrestaties bij rellen na verloren promotiewedstrijd ADO Den Haag

Gepubliceerd op 30 mei 2022 om 08:11

Bij ongeregeldheden na de verloren promotiewedstrijd van ADO Den Haag zijn buiten het ADO-stadion zeker vier politiemensen gewond geraakt. Enkelen moesten naar het ziekenhuis. Ook omstanders raakten gewond.

Beeld: Excelsior Rotterdam fans

Op verschillende plekken buiten het stadion ontstonden opstootjes en werden vernielingen aangericht. De relschoppers waren volgens de politie erg agressief en gebruikten grof geweld. Er werd met vuurwerk, stenen en straatmeubilair gegooid.

Meerdere verdachten zijn gearresteerd. Rond middernacht was het weer rustig rond het stadion.

ADO Den Haag stond in de wedstrijd tegen Excelsior met 3-0 voor, maar verloor uiteindelijk na strafschoppen, waardoor de club uit Rotterdam volgend seizoen in de eredivisie speelt. Na het laatste fluitsignaal moesten de spelers de kleedkamers invluchten, omdat de supporters van ADO voor de tweede keer het veld opkwamen.

Ze gingen richting het uitvak voor een confrontatie. Vuurwerk en een stoel werden richting de bezoekende supporters geslingerd. De ME kwam eraan te pas om de fans van het veld te halen.

De wedstrijd zelf verliep ook tumultueus. Het duel werd twee keer stilgelegd, eerst omdat een grensrechter werd bekogeld en later omdat ADO-supporters over de hekken waren geklommen en op het veld stonden.