Lichaam Gino (9) gevonden bij woning in Geleen

Gepubliceerd op 4 juni 2022 om 11:47

De politie heeft zaterdagochtend het lichaam van de vermiste jongen Gino van negen aangetroffen in een tuin in het Limburgse Geleen, zo heeft de politie zaterdagmiddag tijdens een persconferentie bevestigd. De politie vraagt om op de plek waar het lichaam is gevonden de politie haar werk te laten doen. 

Beeld: @PATSASCAS

De 9-jarige jongen komt uit Maastricht, maar logeerde deze week bij een zus in Kerkrade. In die stad verdween hij woensdagavond uit een speeltuin. Er werd een grote zoekactie op touw gezet door talloze vrijwilligers en de politie, met speurhonden, drones en een helikopter.

Vanochtend om 04.10 uur is een verdachte uit Geleen in zijn huis aangehouden. Het gaat om een 22-jarige man die wordt verdacht van ontvoering. Of het lichaam ook in zijn huis is gevonden, wil de politie niet zeggen.

Donderdag en vrijdag werden in de zoektocht naar Gino in Landgraaf en Kerkrade voorwerpen gevonden waarvan gedacht werd dat ze van de vermiste jongen waren. De afgelopen 24 uur volgden de ontwikkelingen elkaar snel op, tot de vondst van de omgekomen Gino en de arrestatie van de verdachte.

Op sociale media gaan namen en foto's rond van iemand die volgens de politie ten onrechte wordt gelinkt aan de vermissing. "Wij verzoeken dringend om deze beelden te verwijderen en niet te delen", zegt de politie.