Duizenden mensen lopen mee in klimaatmars in Rotterdam

Gepubliceerd op 19 juni 2022 om 14:24

In Rotterdam lopen duizenden mensen mee in de klimaatmars. Om half twee verzamelden de deelnemers op de Binnenrotte. Via onder meer de Blaak en het Hofplein lopen ze weer terug naar het beginpunt.

Een activist die meeloopt namens Grootouders voor het Klimaat roept in een interview met Rijnmond op om minder te vliegen. “Tijdens corona konden we de vliegtuigen ook aan de grond houden. Ik ben echt bezorgd.”

“Het is ongelooflijk belangrijk dat we met zoveel mensen laten zien dat klimaatactie nodig is nu”, aldus GroenLinks-Kamerlid Suzanne Kröger. Ze heeft haar kinderen meegenomen naar de mars. “Het gaat ook om hun toekomst.”

PvdA-raadslid Richard Moti noemde het zorgwekkend dat het nieuwe rechts-conservatieve college in Rotterdam gaat bezuinigen op het klimaatbeleid, zeker omdat de stad grotendeels onder de zeespiegel ligt.

Tijdens de mars worden onder meer Nederlandse vlaggen meegedragen met extra blauw. De blauwe golven symboliseren de stijgende zeespiegel.

Klimaatmarsen trekken de laatste jaren veel deelnemers. In november vorig jaar liepen 40.000 mensen mee in een klimaatmars in Amsterdam.

Beeld: NL nieuws