Baudet en beveiliger gewond na aanval met fles in café

Gepubliceerd op 20 november 2023 om 18:23

Forum voor Democratie leider Thierry Baudet is maandagavond opnieuw aangevallen. De lijsttrekker is in een ziekenhuis in Groningen behand door een traumachirurg. Baudet is met een bierfles op zijn achterhoofd geslagen en tevens net naast zijn oog op de rand van zijn slaap geraakt. Een beveiliger raakte eveneens gewond aan zijn gezicht.

Beeld: NL nieuws - Tekst: Politieke redactie

Er is een man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het incident. De politie doet nog onderzoek. Baudet zou later op de avond bij een bijeenkomst in Zwolle zijn. Dat evenement is vanwege de gezondheid en veiligheid van Baudet afgelast.

Het incident gebeurde in café The Cabin aan het Gedempte Zuiderdiep in Groningen. Dat bevestigt een medewerker van het café, die verder niet kon reageren.

Op beelden die rondgaan op X is te zien hoe de FVD-leider in een kroeg door een persoon lijkt te worden geslagen met een glazen fles. Baudet wordt vervolgens door beveiligers weggeleid.

Volgens FVD is Baudet op weg naar het ziekenhuis in Groningen. "Het lijkt erop dat alles goed zal komen", aldus de partij op X. Het is nog niet bekend of de partijleider gewond is geraakt.

Eind oktober werd Baudet ook aangevallen in het Belgische Gent. Hij werd toen door een man op zijn hoofd geslagen met een paraplu. Naar eigen zeggen hield Baudet daar een lichte hersenschudding aan over.