D66 doet aangifte tegen Willem Engel na online verspreiden adres Sigrid Kaag

Gepubliceerd op 9 januari 2022 om 16:30

D66 gaat aangifte doen tegen corona-activist Willem Engel, omdat die vanmiddag het adres van partijleider Sigrid Kaag heeft gepubliceerd op Twitter. . Volgens Engel liggen deze adresgegevens allang op straat. 

Engel, die ruim 14.000 volgers heeft op Twitter, schreef tegen enen vanmiddag: ,,Nog even over Sigrid Kaag: het is wellicht privé, bij voorbaat excuus. Gezien de terrorismefinanciering en de banden met de Open Society Foundation die ook in sommige landen als een terroristische organisatie wordt gezien, willen wij weten op wie zijn naam deze woning staat.”

Bij de tekst staat een plaatje met een verzoek om informatie uit het Kadaster, waarbij de postcode en het huisnummer van Sigrid Kaag worden vermeld. Deze informatie is niet onzichtbaar gemaakt, tot woede van tientallen online lezers. ,,Gerapporteerd, idioot”, klinkt het. En: ,,Kijkt het OM mee?”

Onmiddellijk daarna stuurde Engel vanmiddag een bericht waarin hij stelt dat dit ‘op geen enkele manier een oproep of aanzet tot intimidatie of geweld of bedreiging is'. ,,Wij zijn de nette mensen. Het gaat hier om transparantie van iemand die minister van Financiën wordt. Zijn er geldstromen met buitenlandse organisaties die chantabel zouden maken? Graag openheid.” De adresgegevens van Kaag zijn echter niet verwijderd. 

Openbaarmaking van de adresgegevens van Kaag is juist nu saillant, omdat eerder deze week al een bedreigende situatie ontstond bij het huis van de D66-leider. Een bekende coronademonstrant werd in het centrum van Den Haag opgepakt, nadat hij een fakkeltocht hield richting de woning Kaag. Ook belde de man - die eerder Hugo de Jonge lastigviel - aan en riep door de brievenbus dat hij met Kaag wilde praten. Het hele incident werd gefilmd en op sociale media geplaatst.


«   »