Feest op de tribunes: Verstappen pakt pole op Zandvoort

Gepubliceerd op 3 september 2022 om 16:09

Max Verstappen heeft zaterdag met de snelste tijd in de kwalificatie poleposition gepakt voor de Grand Prix van Nederland. De regerend wereldkampioen was in Zandvoort nipt sneller dan de Ferrari-coureurs Charles Leclerc en Carlos Sainz.

Beeld: Ingezonden - bronvermelding niet nodig

De thuisfavoriet klokte een tijd van 1.10,342 en was daarmee 0,021 sneller dan Leclerc en 0,092 dan Sainz. Lewis Hamilton werd vierde, Sergio Pérez mag ondanks een spin in zijn slotpoging starten van de vijfde plaats.

Voor de derde vrije training om 12.00 uur, zaten de tribunes al flink vol in Zandvoort. Over de hele dag worden er ongeveer 110.000 mensen verwacht op het duinencircuit, waarmee het evenement voor de dag was uitverkocht.

Het publiek liet zich vooral op een positieve manier gelden. Wel werd er vlak voor het tweede deel van de training een rookbom op het asfalt gegooid, waardoor de wedstrijdleiding de kwalificatie korststondig moest stilleggen. De gooier werd als snel gepakt en van het circuit verwijderd.

Verstappen verdedigt in zijn thuisrace een voorsprong van 93 punten op teamgenoot Sergio Pérez en 98 punten op Charles Leclerc van Ferrari. De Nederlandse Grand Prix is de vijftiende race van het Formule 1-seizoen, dat in totaal 22 races telt.