Verstappen pakt pole op Zandvoort voor Dutch GP

Gepubliceerd op 26 augustus 2023 om 16:35

Max Verstappen heeft zijn thuispubliek maar weer eens laten juichen. De wereldkampioen won voor het derde jaar op rij de kwalificatie van de Grand Prix van Nederland. 

Beeld: NL nieuws - Verstappen fans in Zandvoort

Met een zeer sterke laatste ronde gaf hij zichzelf een uitstekende uitgangspositie om zijn negende grand prix op rij te winnen. Hij kan in Zandvoort het record van Sebastian Vettel evenaren.

Het circuit van Zandvoort was aan het begin van de kwalificatie nog flink nat, waardoor alle coureurs in Q1 op intermediate-banden reden. Maar ook op de banden met profiel was het glijden. Dat gold ook voor Max Verstappen die een bocht miste en in het grind terecht kwam. Het deerde de wereldkampioen niet, want hij was daarna ruimschoots snel genoeg om zich te plaatsen voor de tweede kwalificatie sessie. Alleen Williams-coureur Alexander Albon klokte in Q1 een snellere tijd.

In de tweede sessie viel er wel een slachtoffer van naam. Lewis Hamilton kwam niet verder dan de dertiende tijd en start de Grand Prix van Nederland vanaf de zevende startrij. Verstappen kwam op het snel opdrogende circuit sterk voor de dag, terwijl ook de Williams-coureurs indruk maakten. Albon was ook in Q2 snel en klokte daarin de derde tijd terwijl zijn Amerikaanse teamgenoot Logan Sargeant voor het eerst in zijn carrière Q3 haalde in een Formule 1-kwalificatie.