Verstappen wint opnieuw in Zandvoort: derde winst bij Dutch GP

Gepubliceerd op 27 augustus 2023 om 17:33

Max Verstappen heeft zondag de chaotisch verlopen Grand Prix van Nederland op zijn naam geschreven. De Nederlander hield het hoofd koel tijdens regenbuien aan het begin en het einde van de race en kwam voor kletsnat maar uitzinnig publiek als eerste over de streep in Zandvoort.

Beeld: Ronald

Het is de negende zege op rij voor Verstappen, een evenaring van een record van Sebastian Vettel uit 2013.

De tweede plaats was voor Fernando Alonso in de Aston Martin, gevolgd Pierre Gasly die wist te verrassen met de Alpine. De Fransman reed een sterke race en profiteerde van een tijdstraf voor Sergio Pérez, die zelf genoegen moest nemen met de vierde plaats.

Na een fel gevecht kwam Carlos Sainz in de Ferrari net voor Lewis Hamilton en zijn Mercedes als vijfde over de finish. Lando Norris werd in de McLaren zevende.

De race begon chaotisch toen het in de eerste ronde begon te regenen. Enkele coureurs doken direct de pits in voor intermediates, waaronder Pérez. Verstappen ging door, maar verloor op de natte baan veel tijd met zijn slicks. Toen de Nederlander een ronde later ook stopte, lag zijn teammaat aan de leiding.

Die kon daar niet lang van genieten. Verstappen reed een gat van 13 seconden snel dicht en mocht bovendien een ronde eerder stoppen voor slicks. Toen Pérez een ronde later hetzelfde deed, kwam hij achter de Red Bull-kopman de baan op.