Eerste vrije training Zandvoort stopgezet door motorprobleem Vettel

Gepubliceerd op 3 september 2021 om 12:14

De eerste vrije training van de Grand Prix van Zandvoort is rond 11.47 uur stilgelegd vanwege een motorprobleem voor Sebastian Vettel. De coureurs waren op dat moment een kleine twintig minuten bezig aan hun testsessie.

Foto: Twitter @JVondel

Vettel zette onder toeziend oog van een oranjezee aan racefans zijn Aston Martin, waaruit zichtbaar wat lichte rookpluimen kwamen, ter hoogte van de Tarzanbocht langs de kant en probeerde eigenhandig met een brandblusser de schade te beperken.

De onderbreking betekende een tegenvaller voor de coureurs. Het hele raceveld is gebaat bij het verzamelen van zoveel mogelijk data, omdat niemand nog ervaring heeft kunnen opdoen op het nieuwe circuit van Zandvoort.

Vooral de toevoeging van twee kombochten in bocht 3 en 14 van het circuit had veel nieuwsgierigheid gewekt in de internationale racewereld.

Dat het voor de coureurs even wennen was, bleek ook wel uit de uitglijders van Yuki Tsunoda (AlphaTauri) en Esteban Ocon (Alpine) in de beginfase van de vrije training.

Op het moment dat er met de rode vlaggen werd gezwaaid, had Lando Norris met 1.12,679 de beste tijd geklokt, voor Max Verstappen en Valtteri Bottas.