Verstappen snelste in derde vrije training van GP Nederland

Gepubliceerd op 4 september 2021 om 12:59

Max Verstappen lijkt klaar voor de strijd om poleposition voor de Grand Prix van Nederland. De Red Bull-coureur klokte zaterdag in de laatste vrije training op Zandvoort ruim de snelste tijd. Om 15.00 uur start de kwalificatie.

De Limburger was met een 1.09,623 ruim een halve seconde sneller dan Valtteri Bottas in de Mercedes. Hoewel hij over de hele ronde rapper was dan de Fin, werd Verstappen in de laatste sector wel geholpen door de slipstream van zijn voor hem rijdende teamgenoot Sergio Pérez.

Lewis Hamilton was goed voor de derde tijd. De WK-leider was in zijn Mercedes bijna acht tienden langzamer dan Verstappen. De Brit reed duidelijk een ander programma dan zijn concurrenten. Hamilton moest veel ronden rijden omdat hij daar vrijdag door een probleem nauwelijks aan toegekomen was.

Pérez klokte zelf de vierde tijd in de tweede Red Bull. Achter de Mexicaan was Fernando Alonso in de Alpine goed voor de vijfde tijd.

De training werd na 20 minuten kortstondig stilgelegd vanwege een crash van Carlos Sainz. De Ferrari-coureur raakte de controle kwijt bij het insturen van de Hugenholtzbocht en klapte daar aan de buitenkant in de beschermde kussens. De flink beschadigde auto van de Spanjaard werd met een kraan van het asfalt getild.

De kwalificatie voor de Grand Prix van Nederland is zaterdagmiddag om 15.00 uur. De race is zondag op hetzelfde tijdstip.