Ajax en PSV openen toppermaand met spektakelstuk zonder winnaar

Gepubliceerd op 10 januari 2021 om 15:15

Ajax en PSV hebben zondagavond de tweede seizoenshelft met een zeer aantrekkelijk onderonsje geopend. In Amsterdam kwam de thuisclub terug van een 0-2 achterstand, maar het bleef bij een gelijkspel. Met Ajax – PSV werd het startsein gegeven voor een heuse toppermaand, in januari worden veel mooie wedstrijden afgewerkt.

Beeld: Pro Shots | Laatste update: 18:41 | Nederlands Voetbal

Door de winterstop konden Ajax en PSV zich lang voorbereiden op deze topper, maar of beide teams zich hadden ingesteld op zo'n flitsende eerste helft is maar de vraag. PSV schoot uit de startblokken, via de van een blessure teruggekeerde Eran Zahavi. De spits toonde zich messcherp na een mooie actie van Donyell Malen, al in de tweede minuut passeerde hij keeper Andre Onana voor de 0-1 in de hoofdstad. Dit was tevens de vijfduizendste treffer van PSV in de Nederlandse competitie.