Gapko helpt oranje naar zege in eerste wedstrijd in WK Qatar tegen Senegal

Gepubliceerd op 21 november 2022 om 18:51

Het Nederlands elftal is maandag met een overwinning begonnen aan het WK in Qatar. Dankzij doelpunten van Cody Gakpo en Davy Klaassen in de slotfase won de ploeg van bondscoach Louis van Gaal de eerste groepswedstrijd tegen Senegal met 0-2.

Nederland begon nog wel aardig in het Al Thumama Stadium. Frenkie de Jong miste in de twintigste minuut een flinke kans, maar daarna werd bijna niets meer gecreëerd. Na rust waren de beste mogelijkheden zelfs voor Senegal. De debuterende doelman Andries Noppert was steeds bij de les.

Zo leek het in 0-0 te gaan eindigen, tot Gakpo op aangeven van De Jong in de 84e minuut raak kopte. Diep in blessuretijd werd het ook nog 0-2 door Davy Klaassen, die een rebound benutte na een schot van invaller Memphis Depay. De aanvaller van Barcelona maakte zijn rentree na een blessure.