Telegraaf: 'Mo Ihattaren gearresteerd vanwege ernstige bedreiging

Gepubliceerd op 22 november 2022 om 18:36

De Utrechtse politie heeft voetballen Mo Ihattaren aangehouden vanwege ernstige bedreigingen, zo meld de Telegraaf dinsdagavond. De arrestatie vond plaats bij een huis in Utrecht waarin de voetballer op dat moment verbleef. 

Beeld: NL nieuws

De politie in Utrecht wil niet meer kwijt dat een 20-jarig persoon is gearresteerd wegens bedreiging. De Telegraaf meldt dat bronnen dicht bij het onderzoek bevestigen dat het om Mo Ihattaren gaat. Het is op dit moment niet bekend wie Ihattaren bedreigd zou hebben en waarom. De politie gaat de aangifte van een slachtoffer de komende dagen onderzoeken. Het is onduidelijk of Ihattaren tijdens het onderzoek in de cel moet blijven. Bronnen achten dat wel aannemelijk, schrijft de Telegraaf.

De arrestatie van het ooit zeer veelbelovende voetbaltalent is een nieuw dieptepunt in zijn loopbaan. Ihattaren maakte als jonge speler veel indruk bij PSV maar kreeg na de dood van zijn vader mentale problemen en kwam in conflict met de toenmalige trainer van. PSV, Roger Schmidt.

De situatie escaleerde en Ihattaren werd verkocht aan Juventus, dat hem verhuurde aan Sampdoria. Daarna huurde Ajax de voetballer, maar ook in Amsterdam kwam Ihattaren amper aan voetballen toe. Afgelopen maand besloot Ajax de huurovereenkomst te beëindigen en Ihattaren terug te sturen naar Italië, waar hij zich in januari weer bij Juventus zou moeten melden.


«   »