FC Groningen-NEC definitief gestaakt nadat grensrechter geraakt wordt door bier

Gepubliceerd op 22 april 2023 om 20:49

FC Groningen-NEC is zaterdag definitief gestaakt nadat de grensrechter werd geraakt door een beker bier. Volgens de aangescherpte regels van de KNVB moet een duel in zo'n geval direct worden stilgelegd en wordt deze niet meer hervat. Het duel word dinsdag om 15.00 uur zonder publiek uitgespeeld.

Beeld: Flickr

De wedstrijd was pas twintig minuten onderweg toen assistent-scheidsrechter Joris Westhof een beker met bier tegen zich aan kreeg. De vermoedelijke dader werd door beveiligers direct opgepakt en overgedragen aan de politie. Het stond op dat moment nog 0-0.

"Als een speler of scheidsrechter vanuit het publiek met een voorwerp wordt geraakt, dan besluit de scheidsrechter direct de wedstrijd definitief te staken", zo valt te lezen in het reglement van de KNVB. De regels werden aangescherpt nadat Davy Klaassen ruim twee weken geleden bij Feyenoord-Ajax een aansteker tegen zijn hoofd kreeg.

Het is nog onduidelijk of FC Groningen-NEC op een later moment wordt uitgespeeld. Een week geleden werd in de Keuken Kampioen Divisie NAC-Willem II definitief gestaakt omdat er vuurwerk op het veld werd gegooid. De resterende zestien minuten van die wedstrijden worden volgende week dinsdag afgewerkt.