PSV wint KNVB Beker, net als vorig seizoen, van Ajax na strafschoppen

Gepubliceerd op 30 april 2023 om 21:11

PSV heeft zondag voor de elfde keer in de geschiedenis de KNVB-beker gewonnen. De Eindhovenaren rekenden in een finale in De Kuip via penalty's af met rivaal Ajax, nadat de wedstrijd in reguliere tijd én na verlenging in 1-1 was geëindigd.

Beeld: NL nieuws

PSV kwam vlak voor rust op achterstand door een eigen doelpunt van Jarrad Branthwaite, die een inzet van Steven Bergwijn in zijn eigen doel liep. Halverwege de tweede helft maakte de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij gelijk door een treffer van Thorgan Hazard.

Omdat de teams in de reguliere speeltijd én in de verlenging niet meer tot scoren kwamen - vooral Ajax-spits Brian Brobbey hielp grote kansen om zeep - volgde een penaltyreeks om de KNVB-beker. Daarin miste Ajax maar liefst drie keer en PSV twee keer. Fábio Silva schoot de beslissende penalty binnen.