Feyenoord kan volgende week kampioen worden na moeizame zege op Excelsior

Gepubliceerd op 7 mei 2023 om 17:51

Feyenoord is nog maar één overwinning verwijderd van de zestiende landstitel in de geschiedenis. De ploeg van trainer Arne Slot won zondag dankzij twee goals van Santiago Giménez moeizaam van Excelsior (0-2) en speelt volgende week in eigen huis de kampioenswedstrijd tegen Go Ahead Eagles.

Beeld: NL nieuws - Op het stadhuisplein keken honderden supporters naar de wedstrijd

Giménez opende al na negen minuten spelen de score met een fraaie kopbal. De vroege voorsprong bleek geen startsein voor een makkelijke wedstrijd voor Feyenoord. De ploeg van Slot maakte een nerveuze indruk en Excelsior was een paar keer dicht bij de gelijkmaker.

Doelman Justin Bijlow verrichte na rust twee belangrijke reddingen en hield Feyenoord daarmee op de been. Een kwartier voor tijd gooide Giménez de wedstrijd in het slot met een bekeken schot in de verre hoek.

Door de overwinning heeft Feyenoord volgende week aan een zege op Go Ahead Eagles genoeg voor de landstitel. Het duel in De Kuip begint om 16.45 uur. Feyenoord kon bij aanvang van dit weekend mogelijk al de titel binnenslepen, maar concurrent PSV won zaterdag met 0-1 bij Sparta Rotterdam en stelde het titelfeest van Feyenoord met minstens een week uit.

Excelsior doet juist slechte zaken in de strijd om de handhaving in de Eredivisie. De ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen blijft op de zestiende plaats staan. De nummer zestien speelt aan het einde van het seizoen nacompetitie om lijfsbehoud op het hoogste niveau.