Landskampioen Feyenoord neemt schaal in ontvangst voor uitzinnige Coolsingel

Gepubliceerd op 15 mei 2023 om 21:03

Groot feest in Rotterdam: spelers, trainers en staf van Feyenoord hebben op het balkon van het stadhuis in Rotterdam de kampioensschaal getoond aan de fans. Tienduizenden mensen juichten ze toe.

De Coolsingel, het Hofplein en omgeving stonden al enkele uren vol met supporters van de club. Ze zongen de hele ochtend liederen en de stemming was uitbundig.

Op het moment dat de spelers het bordes betraden, staken veel mensen vlaggen, sjaaltjes en kartonnen kampioensschalen in lucht in. Ook werden er veel rode en groene fakkels afgestoken.

Voorafgaand aan het balkonmoment werd Feyenoord ontvangen en toegesproken door burgemeester Ahmed Aboutaleb.

De Rotterdamse zanger Lee Towers zong de fans toe en liet weten 'kippenvel' te hebben. 

Coach Arne Slot sprak vanaf het balkon de menigte toe. Hij zei dat Feyenoord vorig jaar al dichtbij het kampioenschap was.

"Nooit opgeven, altijd doorgaan", zei hij. "Daarom wisten we door jullie als het minder ging wedstrijden te winnen. Ik ben ongelooflijk onder de indruk als ik in het stadion sta en ongelooflijk onder de indruk van wat ik nu zie."

Op het bomvolle Hofplein keken de fans naar de huldiging op een groot tv-scherm. Ze scandeerden onder meer 'Wij zijn kampioen' en zingen clubliederen.

De Coolsingel en het Hofplein in Rotterdam stroomden na de huldiging leeg. Rondom de fontein op het Hofplein blijven mensen nog hangen. 

De huldiging is omgeven met veel veiligheidsmaatregelen. Er was veel politie op de been en er gold een verbod op het gebruik van alcohol tot het einde van de huldiging. 

Feyenoord werd gisteren met de overwinning op Go Ahead Eagles landskampioen in de eredivisie, voor de 16de keer in de geschiedenis van de voetbalclub uit Rotterdam-Zuid. Na de zege barstte er in de stad al een volksfeest uit.