Verstappen begint vanaf poleposition aan jacht op wereldtitel in Japan

Gepubliceerd op 8 oktober 2022 om 11:35

Max Verstappen begint de Grand Prix van Japan zondag vanaf poleposition. De Nederlander, die op Circuit Suzuka zijn tweede wereldtitel kan veiligstellen, hield Ferrari-coureur Charles Leclerc in de kwalificatie nipt achter zich.

Beeld: BrunoHQ

De 25-jarige Verstappen zette aan het begin van Q3 direct de toon met een scherpe tijd van 1.29,304. Leclerc kwam daar bij zijn laatste poging nog heel dichtbij, maar klokte met 1.29,314 de tweede tijd.

Leclercs teamgenoot Sainz begint de race zondag vanaf de derde plek. De top vijf wordt gecompleteerd door Red Bull Racing-coureur Sergio Pérez (vierde) en Esteban Ocon van Alpine (vijfde).

Het was na de kwalificatie nog even de vraag of Verstappen op pole mag blijven staan. Met nog zes minuten te gaan in Q3 knalde McLaren-coureur Lando Norris bijna tegen de langzaam rijdende Nederlander. De wedstrijdleiding onderzocht het incident en besloot het bij een reprimande voor Verstappen te laten.

Het is de achttiende keer in totaal en de vijfde keer dit seizoen dat Verstappen een race vanaf pole mag starten. Ook in de Grands Prix van Emilia-Romagna, Canada, Oostenrijk en Nederland begon de coureur van Red Bull Racing vooraan.