Feyenoord scoort nog één keer in restant tegen Ajax en boekt historische zege

Gepubliceerd op 27 september 2023 om 16:54

Feyenoord heeft woensdagmiddag de eerder gestaakte Klassieker met 0-4 van Ajax gewonnen. Santiago Giménez completeerde in een lege Johan Cruijff ArenA in de ruim 35 resterende minuten zijn hattrick en bezorgde de Amsterdammers daarmee een historische nederlaag.

Beeld: Stockfoto

Giménez schoot enkele minuten na de in de 55e minuut hervatte wedstrijd raak. Daarmee maakte hij zijn derde doelpunt van de wedstrijd, nadat hij zondag al tweemaal had gescoord. Ook Igor Paixão was zondag al trefzeker geweest, waardoor Feyenoord met een 0-3-voorsprong begon.

Niet eerder boekte Feyenoord in competitieverband zo'n grote uitzege op Ajax. De Amsterdammers evenaarden bovendien de grootste thuisnederlaag in de Eredivisie: in 2005 was PSV al eens met 0-4 te sterk.

De Klassieker werd zondag na 55 minuten gestaakt wegens vuurwerk op het veld. Vervolgens liep het ook buiten het stadion uit de hand. Voor het duel van woensdag werd gevreesd voor nieuwe rellen, maar die bleven uit.

Feyenoord won voor het tweede opeenvolgende seizoen in Amsterdam en stijgt naar de derde plek in de Eredivisie. Het in crisis verkerende Ajax blijft door de nederlaag op de veertiende plaats staan met slechts vijf punten. Voor de Amsterdammers wacht zaterdag het uitduel met RKC Waalwijk, terwijl Feyenoord thuis Go Ahead Eagles treft.