Koploper PSV zet Ajax in topper op laatste plek in Eredivisie

Gepubliceerd op 29 oktober 2023 om 16:32

Ajax staat op plek achttien, het is de realiteit nadat de Amsterdammers met 5-2 verloren op bezoek bij PSV die nu koploper staat. Ajax wist voor rust wel te scoren (2x) maar na rust kreeg PSV de volledige regie in handen van de wedstrijd.

Tekst gaat verder onder foto

Beeld: Screenshot ranglijst website NL nieuws

Ondanks de status als underdog was Ajax veruit de sterkste in de eerste helft. Al na elf minuten was het via Branco van den Boomen raak. En Brian Brobbey maakte, nadat hij daarvoor al drie enorme kansen had laten liggen, vlak voor rust de tweede Ajax-goal.

Tussendoor had Hirving Lozano PSV op gelijke hoogte gezet, maar dat was nauwelijks verdiend. Ajax liet meermaals na om PSV op een grotere achterstand te zetten. Dat kwam de Amsterdammers na rust, nadat de eerste helft tijdelijk stilgelegd werd vanwege een medische noodsituatie op de tribune, duur te staan.

PSV draaide het duel binnen een kwartier volledig om. Na 49 minuten tikte Luuk de Jong een rebound binnen na een schot van Lozano. Drie minuten later rondde invaller Ismael Saibari af. In het vervolg van de tweede helft bepaalde Lozano op aangeven van Bakayoko de stand op 4-2, waarna de Mexicaan in de 72e minuut zijn hattrick compleet maakte: 5-2.

Dankzij de zege bleven de Eindhovenaren foutloos in de Eredivisie. Daarentegen won Ajax voor de tiende keer op rij niet. De ploeg van interim-trainer Hedwiges Maduro zakt door de zege van FC Volendam op Excelsior (3-1) naar de historische laatste plek in de Eredivisie.