Feyenoord blijft indruk maken in de Champions League na winst op Lazio

Gepubliceerd op 26 oktober 2023 om 08:31

Feyenoord heeft woensdagavond in de derde speelronde van de UEFA Champions League opnieuw indruk gemaakt in Europa. De Rotterdammers wisten in een kolkende Kuip te winnen met 3-1 van Lazio Roma.

Beeld: NL nieuws

Door deze overwinning van het team van Arne Slot heeft Feyenoord zes punten na drie speelrondes en staat koploper in groep E van de Champions League. Maurizio Sarri blijft met Lazio op vier punten staan na de derde speelronde.

Trainer Maurizio Sarri van Lazio vergeleek De Kuip vorig jaar met een psychiatrische inrichting. De ervaren oefenmeester heeft veel meegemaakt in zijn loopbaan. Maar nog nooit eerder zag hij een supporter een katheter op het veld gooien. De coach uit Italië vertelde dat hij en zijn spelers ook met bekers urine waren bekogeld. Dat is nu nauwelijks meer mogelijk omdat er netten voor de meeste tribunes hangen.

Halverwege de eerste helft zette Calvin Stengs Santiago Giménez met een prachtige steekpass alleen voor doelman Ivan Provedel. Onder druk van twee Lazio-verdedigers kwam Gimenez niet lekker uit, maar hij zag zijn schot via het been van Elseid Hysaj alsnog met een boogje over de keeper in het doel belanden. De Kuip ontplofte, maar dat bleek voorbarig. De VAR constateerde namelijk dat Gimenez een fractie buitenspel had gestaan en dus ging de treffer niet door.

Vijf minuten later kwam de openingstreffer er toch. Mats Wieffer onderschepte een slordige pass van verdediger Casale en vond na een combinatie met Stengs Gimenez, die de bal met een bekeken schuiver in het Lazio-doel plaatste.

Feyenoord hield de touwtjes stevig in handen en mocht in blessuretijd van de eerste helft nogmaals juichen. Dit keer was het Stengs die na een lange aanval vanaf de achterlijn de bal teruglegde op Ramiz Zerrouki en die schoot met een prachtige krul buiten bereik van doelman Provedel in de hoek: 2-0.

Pas in de 57ste minuut kwam Lazio er voor het eerst dreigend uit in de wedstrijd en meteen leverde dat een levensgrote kans op voor invaller Valentin Castellanos. Doelman Justin Bijlow stopte de inzet van Mattia Zaccagni, maar de bal rolde voor de voeten van de Argentijnse aanvaller. De vervanger van de onzichtbare goalgetter Ciro Immobile werkte de bal op miraculeuze wijze over het Feyenoord-doel. Lazio-invaller Pedro schoot vervolgens de strafschop binnen (3-1), maar spannend werd het ook daarna geen moment.

De Duitse arbiter, Tobias Stieler, deelde liefst twaalf gele kaarten uit: vijf aan Feyenoord, zeven voor Lazio. Op dinsdag 7 november wacht voor Feyenoord de uitwedstrijd in Rome tegen Lazio.