Rico Verhoeven verslaat Osaro en blijft als kampioen heersen in zwaargewicht

Gepubliceerd op 4 november 2023 om 22:41

Rico Verhoeven heeft zaterdag voor de elfde keer met succes zijn wereldtitel in het zwaargewicht verdedigd. De 34-jarige Nederlander rekende in stadion GelreDome in Arnhem af met uitdager Tariq Osaro.

Tekst: Sportredactie

Het duel was vooral een tactisch gevecht, zonder veel hoogtepunten. Verhoeven was gedurende alle rondes wel de sterkere van de twee en werd door de jury unaniem tot winnaar uitgeroepen.

Verhoeven mag zich al sinds juni 2014 wereldkampioen noemen bij GLORY. Sindsdien sloeg hij vele aanvallen op zijn kampioensriem af. Naast Osaro deden in de afgelopen jaren onder anderen Badr Hari en Jamal Ben Saddik vergeefse pogingen.

In Arnhem stond Verhoeven pas voor de tweede keer in vier jaar in de GLORY-ring. Hij maakte zijn rentree na een zware knieblessure. Door die kwetsuur ging eerder dit jaar een gevecht met de Kroaat Antonio Plazibat niet door.

De 28-jarige Osaro verdiende in juni van dit jaar een titelgevecht tegen Verhoeven door Plazibat verrassend te verslaan. De in Nederland geboren en opgegroeide Nigeriaan kroonde zich daarmee tot interim-kampioen.