FC Volendam verliest ruim van Ajax en degradeert na twee jaar uit Eredivisie

Gepubliceerd op 5 mei 2024 om 16:39

Ajax heeft zondag het lot van FC Volendam in de Eredivisie bezegeld. De Amsterdammers wonnen met 1-4, waardoor het Volendam van het trainersduo Regillio Simons en Michael Dingsdag na twee jaar is gedegradeerd.

Tekst: Sportredactie

De openingstreffer in de niet al te hoogstaande wedstrijd kwam op naam van Kenneth Taylor. De middenvelder van Ajax schoot in de 25e minuut fraai raak na een mooie aanval.

Na rust liep Ajax verder weg dankzij Chuba Akpom en Brian Brobbey. Akpom maakte van dichtbij zijn elfde seizoensgoal en Brobbey tekende met een geplaatst schot al voor zijn achttiende Eredivisie-doelpunt. Het laatste woord was aan Taylor, die diep werd gestuurd en opnieuw knap scoorde. Benaissa Benamar redde de eer.

De Ajacieden velden het vonnis over FC Volendam, dat na een roerig seizoen vol bestuurlijke onrust afdaalt naar de Keuken Kampioen Divisie. Eerder degradeerde het eveneens geplaagde Vitesse al uit de Eredivisie.

Ajax is dankzij de overwinning weer een stap dichter bij de vijfde plaats. De ploeg van trainer John van 't Schip hoeft bij die eindklassering geen play-offs om Europees voetbal te spelen. In de laatste twee speelrondes treft Ajax nog Almere City (thuis) en Vitesse (uit).