Ajax verslaat ook Sparta en brengt teller op zeven eredivisiezeges op rij

Gepubliceerd op 21 februari 2021 om 14:43

Ajax heeft ook in de 23ste speelronde van de eredivisie geen punten laten liggen. De koploper won zondagavond in eigen huis met 4-2 van Sparta Rotterdam, hield PSV daarmee op zes punten en heeft zelfs nog een inhaalduel tegoed.

Sinds de 2-2 tegen PSV op zondag 10 januari gaat alles - sportief gezien - crescendo voor Ajax. De Amsterdammers bereikten de halve finales van de beker, wonnen hun laatste zeven eredivisieduels en zegevierden donderdag ook in het eerste duel met Lille OSC in de zestiende finales van de Europa League (1-2).

Sparta startte scherp tegen Ajax, kreeg via Bryan Smeets de eerste kans, maar al snel nam Ajax de touwtjes in handen. Sparta kon het tempo niet belopen, wat zich vertaalde in twee treffers: Sébastien Haller schoot én kopte raak op aangeven van Dusan Tadic en Edson Álvarez.

Voor rust maakte Perr Schuurs uit een vrije trap 3-0. De Rotterdamse afdeling schadebeperking incasseerde na rust nog een treffer van Mohammed Kudus, uit een vlotte aanval.

De scherpte werd daarna minder bij Ajax en Danzell Gravenberch, de broer van Ajacied Ryan, sloeg zowaar twee keer toe voor Sparta.


«   »