FC Utrecht verliest kort geding en play-off finale op zondag

Gepubliceerd op 21 mei 2021 om 20:03

FC Utrecht heeft het tegen de KNVB aangespannen kort geding verloren. Daardoor blijft het besluit van de voetbalbond het duel met Feyenoord te verplaatsen naar zondag 12.15 uur staan. Dan vechten de twee clubs in De Kuip om het laatste overgebleven Europese ticket.

De KNVB maakte donderdag bekend dat het duel om het ticket in de tweede voorronde van de Conference League van zaterdag 20.00 uur werd verplaatst naar zondag 12.15 uur. Zaterdagavond kon immers niet gespeeld worden. Burgemeester Ahmed Aboutaleb verbood dat omdat diezelfde avond de finale van het Songfestival plaatsheeft in Rotterdam.

Direct na de mededeling van de KNVB reageerde Utrecht al. De club kondigde aan naar de rechter te stappen. De Domstedelingen menen dat de reglementen niet worden nageleefd en legden al uit dat ze vinden dat de KNVB voor een wedstrijd op neutraal terrein moet kiezen. In Zeist werd al gewezen op een ander artikel, op basis van de specifieke situatie zou wél uitgeweken mogen worden. De rechter is daar nu in meegegaan.

De uitspraak is een zoveelste tegenvaller voor FC Utrecht, dat vorig seizoen ook al woest naar de rechter stapte als reactie op de beslissingen van de KNVB. Door de coronapandemie besloot de KNVB niet alleen Willem II Europa in te sturen (de Tilburgers hadden drie punten meer, maar een wedstrijd meer en een minder doelsaldo), maar werd ook de bekerfinale (ook tegen Feyenoord) geschrapt. 

Beeld: NL nieuws


«   »