PSV wint Johan Cruijff Schaal na zinderend duel tegen tien man van Ajax

Gepubliceerd op 7 augustus 2021 om 21:52

PSV heeft vanavond met een klinkende overwinning op Ajax voor de twaalfde keer in de historie de Johan Cruijff Schaal gewonnen. De Eindhovenaren waren in een vooral voor rust zeer vermakelijke wedstrijd met 0-4 te sterk voor de Amsterdammers, die ruim een helft met tien man speelden. Voor Ajax was de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal het eerste officiële duel van het seizoen.

Het was bij rust al 0-2 door twee doelpunten van Noni Madueke, die een plaag was voor de verdediging van Ajax. Tot twee keer toe trok hij vanaf rechts naar binnen en liet hij Remko Pasveer, die de niet fitte Maarten Stekelenburg verving, kansloos.

Nog in de eerste helft werden de problemen voor Ajax in de bij tij en wijle verhitte wedstrijd groter, toen Nicolás Tagliafico een duel met twee PSV'ers spijkerhard inging. Hij kreeg rood van scheidsrechter Björn Kuipers, die de laatste wedstrijd uit zijn imposante loopbaan floot.

Na rust viel het geloof weg bij Ajax, dat werd gesteund door 25.000 fans, en bepaalden invaller Yorbe Vertessen en Mario Götze in de slotfase de eindstand namens PSV. De Eindhovenaren pakten de eerste prijs in drie jaar.