Supporters op de vuist na FC Utrecht - PEC Zwolle, twee agenten gewond

Gepubliceerd op 26 september 2021 om 19:30

Na afloop van de voetbalwedstrijd FC Utrecht tegen PEC Zwolle in stadion Galgenwaard heeft de ME zaterdagavond op moeten treden. Supporters van beide ploegen zochten de confrontatie met elkaar op. Twee politie-agenten raakten lichtgewond, omdat ze bekogeld werden door voetbalsupporters. 

Foto: NL nieuws, stadion Galgenwaard

Al tijdens de wedstrijd FC Utrecht-PEC Zwolle was het onrustig in het vak van de uitsupporters. „Zij probeerden uit te breken uit hun vak. Stewards en politie hebben dat kunnen voorkomen”, zegt een woordvoerder van de politie. Over en weer daagden supporters elkaar uit. Ook werd er met bier naar elkaar gegooid. 

Toen de beide supportersgroepen na de wedstrijd vertrokken, zochten ze elkaar opnieuw op - maar nu buiten stadion Galgenwaard. De politie probeerde de twee stromen supporters van elkaar te scheiden, maar dit lukte niet. 

„Er werd gegooid met vuurwerk, collega's werden bekogeld met voorwerpen. Daarbij raakten twee agenten lichtgewond”, licht de woordvoerder toe. De twee gewonde politieagenten gaan aangifte doen. Er zijn geen aanhoudingen verricht. 


«   »