Dit was speelronde 8: Ajax verliest en Vitesse krijgt twee rode kaarten

Gepubliceerd op 4 oktober 2021 om 08:24

Speelronde 8 zit er op! Heracles Almelo - RKC Waalwijk was zondagmiddag de laatste wedstrijd op het programma, in dit artikel blikken we terug op speelronde 8 in de Eredivisie.

Er is vrijdag een einde gekomen aan de zegereeks van FC Twente in de Eredivisie. De Enschedeërs speelden op bezoek bij FC Groningen met 1-1 gelijk en kwamen goed weg met twee afgekeurde doelpunten van Michael de Leeuw.

Go Ahead Eagles heeft zaterdag op bezoek bij RKC Waalwijk net naast de eerste uitzege van het seizoen gegrepen. Het duel in de onderste regionen van de Eredivisie eindigde in 1-1.

Willem II moet vrezen voor het verlies van de tweede plek in de Eredivisie. De Tilburgers knokten zich zaterdag op bezoek bij Heracles Almelo knap terug van een 2-0-achterstand tot 2-2, maar verloren door een doelpunt in de extra tijd alsnog met 3-2.

PEC Zwolle blijft ook na acht speelronden in de Eredivisie troosteloos op de laatste plaats staan. Door een eigen doelpunt van Bram van Polen werd zaterdag thuis met 0-1 verloren van sc Heerenveen. Fortuna Sittard, dat voorlaatste staat, bleef thuis tegen NEC eveneens met lege handen: 1-3.

Koploper Ajax heeft zondag voor het eerst dit seizoen een nederlaag geleden in de Eredivisie. De Amsterdammers hadden het in de Johan Cruijff ArenA lastig met FC Utrecht en verloren met 0-1.

AZ heeft zondag de tweede competitiezege op rij geboekt. De ploeg van trainer Pascal Jansen was in Leeuwarden met 1-3 te sterk voor SC Cambuur, dat na vier overwinningen in de laatste vijf duels een opmars gestuit zag worden.

Feyenoord heeft zondag voor het eerst sinds augustus een wedstrijd in de Eredivisie verloren. De Rotterdammers gingen in Arnhem na een meeslepende slotfase met meer dan tien minuten blessuretijd ten onder tegen Vitesse: 2-1. Vitesse eindigde de wedstrijd wel met negen man. Matús Bero kreeg in de 97e minuut zijn tweede gele kaart en Thomas Buitink werd in de 102e minuut weggestuurd na gevaarlijk inkomen met hoog geheven been.

PSV heeft zondag optimaal geprofiteerd van de nederlagen van Ajax en Feyenoord in de Eredivisie. De Eindhovenaren boekten dankzij late doelpunten van Ibrahim Sangaré en Ryan Thomas een zwaarbevochten overwinning op Sparta: 2-1.