Verwarring rond opstelling Oranje: Stekelenburg maakt plaats voor Krul

Gepubliceerd op 2 juli 2021 om 19:37

De KNVB heeft woensdagavond voor verwarring gezorgd rond de opstelling van het Nederlands elftal. Waar in eerste instantie Maarten Stekelenburg onder de lat stond, verschijnt nu toch Tim Krul aan de aftrap in het oefenduel met Schotland.

Beeld: NL nieuws, Straten versierd voor het EK

Vooralsnog is onduidelijk wat de reden is van de keeperswissel: gaat het om een communicatiefout of is er sprake van fysieke malheur bij Stekelenburg? Er was toch al het nodige te doen rond de positie in het doel van het Nederlands elftal, nadat Jasper Cillessen het EK moest missen door de gevolgen van een positieve coronatest.

Daarmee ligt de strijd om de plek onder de lat volledig open. Stekelenburg maakt een goede kans. De 38-jarige doelman van Ajax kreeg in de EK-selectie het rugnummer 1. De 33-jarige Krul was daarentegen ook al de man die het doel van Oranje verdedigde toen Cillessen tijdens de laatste interlands ontbrak door een blessure.

Opstelling Oranje: Krul; Dumfries, Timber, De Vrij, De Ligt, Wijndal; De Roon, Wijnaldum, Frenkie, de Jong; Memphis, Weghorst.


«   »