Oranje ontsnapt in slotfase aan nederlaag in oefenduel tegen sterk Schotland

Gepubliceerd op 2 juni 2021 om 22:36

Het Nederlands elftal heeft vanavond de eerste oefenduel gespeeld in aanloop naar het Europeeskampioenschap Voetbal (EK) dat op 11 juni begint. Het Nederlands elftal speelde in Estádio Algarve, het werd 2-2.

Beeld: Twitter @OnsOranje

Al na tien minuten kwam Schotland op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Jack Hendry. Hendry schiet de bal van buiten de zestien in de rechter onder hoek. Keeper Krul is volledig kansloos. Maar na zes minuten zorgt Memphis Depay er voor dat de oranje fans opgelucht adem kunnen halen nadat hij de 1-1 scoorde. De 1-1 kam prima terecht na een mooie kopbal van Wijnaldum die prima op de bovenkant van de voet van Depay komt.

In de eerste paar minuten van de tweede helft blijft het een beetje rustig qua kansen. Nadat in drieënzestigste minuut Kevin Nisbet als vervanger voor Schotland in het team komt scoort hij amper één na zijn entree.

In de achtentachtigste minuut wordt het geen nederlaag voor Nederland! Memphis schiet een vrije trap binnen in de hoek van keeper Gordon en zet Nederland daarmee voor de tweede keer naast Schotland.

Aanstaande zondag staat de laatste oefenduel op het programma voor de oranje leeuwen. Zondag nemen ze het om 18:00uur op tegen Georgië. Daarna begint het Europeeskampioenshaps Voetbal (EK).