EK ten einde voor Nederland

Gepubliceerd op 27 juni 2021 om 19:46

Door Jessy - Het Europees Kampioenschap voetbal 2020 is ten einde voor het Nederlands elftal. Na de rode kaart van de Ligt stortte het elftal in. De eindstand was 0-2.

Nadat Matthijs de Ligt in de tweede helft een rode kaart kreeg nadat de VAR daar ingreep stortte het in. Na een vrije trap kort na de rode kaart kwam Tsjechië op voorsprong. Oranje creëerde wel kansen maar er kwamen geen doelpunten. De 0-2 was de volledige domper voor oranje.

Eerste helft

De eerste heft was weinig aan. Na wel een aantal goede kansen van beide ploegen leverde dat geen doelpunten op.

Tsjechië had voor rust op 0-1 een voorsprong kunnen komen door een grote kans. Maspoust legt op het juiste moment af op Antonin Barak, die de bal voor het inschieten lijkt te hebben. Via een geweldige tackle van De Ligt gaat de bal over. Het is de eerste echt grote kans van deze wedstrijd.

In de eerste helft was voor Nederland Dumpfries een grote hoofdrol speler.

Tweede helft

De tweede helft begon met een kans voor Nederland: Dumfries wordt per toeval bereikt door een lange peer van De Vrij en ziet naast hem Malen helemaal vrij staan. De pass van Dumfries is echter onzuiver. Daar had meer in gezeten. Vlak voor deze actie ging hij op de bon na een gele kaart.

Het was voor het elftal van oranje een zelfstandige wedstrijd, iedereen wou graag een doelpunt maken. Een voorbeeld van de vijftigste minuut: Dumfries wordt per toeval bereikt door een lange peer van De Vrij en ziet naast hem Malen helemaal vrij staan. De pass van Dumfries is echter onzuiver. Daar had meer in gezeten.

VAR en rood

Twee minuten na deze kans van Dumfries krijgt de Ligt een gele kaart nadat hij naar de grond gaat en de bal vervolgens aan tikt met de rechter arm, dit is later in de herhaling van het moment te zien. De Scheidsrechter (Sergey Karasev) wordt door de VAR geroepen omdat hun wat anders zien dan geel. Karasev moet wachten en de Ligt voelt nattigheid. Na dat wachten maakt Karasev het VAR gebaar en rent hij naar het scherm toe. Nadat hij de beelden meerde keren heeft bekeken krijgt de Ligt rood.

Twee goals

In de 67ste minuut komt Tsjechië op 0-1 nadat een vrije trap bij de rechterkant belandt Stekelenburg tussen wal en schip. Wijnaldum verliest het kopduel van Kalas en Tomas Holes kopt binnen. De oranje fans gaan er vol achter en hopen op het beste.... maar nee! Na iets meer dan tien minuten (79) komt Tsjechië op 0-2. Het doek lijkt dan echt gevallen te zijn.

Nadat ik de negentigste minuut het bord omhoog gaat waarop staat we zes minuten extra tijd krijgen is er nog hoop. In de extra tijd creëert Nederland nul kansen.